Kapcsolat

DELAP Bolt - Planéta Kft.   1202 Budapest XX. ker., Nagykőrösi út 193.

Mobil: +36-30-300.5900 

  NON-STOP hívható

E-mail: info@delapbolt.hu 

Hétfő - Péntek: 10.00 - 17.00

Szombat: 10.00 - 13.00

Vasárnap: zárva

TARTUNK KÉSZLETET!

Tisztelt Ügyfelek!

2024.03.13.-án technikai okok miatt zárva tartunk!


Megosztás

Hasznos tanácsok a Delap lapok ragasztásához

A DELAP lappal burkolt falfelület élettartama nem a gyártó által gyártott anyagoktól függ, hanem legfőképpen a ragasztandó falfelület kiképzésétől.

Ezért kérjük fogadják meg a gyártó és általunk is javasolt alábbi hasznos tanácsokat:

 Tisztelt felhasználó, felhívjuk a figyelmét arra, hogy hidegben tárolt Delap termékekkel ne dolgozzon/ne burkoljon mert törhet! Ilyen esetben tartsa 1-2 napig 20-25 fokos szobahőmérsékleten, és csak ezután kezdje a burkolást.

 1. A burkolandó falfelület legyen szabályos (sík, ív, sarokélek) de nem kell feltétlenül simának lennie. Legyen száraz megfelelő szilárdságú, állékonyságú, továbbá legyen zsírtól, olajtól és egyéb szennyeződésektől mentes.
 2. Ne használjanak MESZET a falfelület kiegyenlítő vakolatban lábazatoknál, nagy vízterhelésű helyeknél! Helyette használjanak kétszer rostált sódert, cementet vagy fagyálló csemperagasztót a vízfelszívódás elkerülése érdekében.
 3. Teljes vízszigeteléssel kell ellátni a földbe épített kerítéseknél a földdel érintkező oldalakat, a kocsi lejáró támfalát, ugyanis a falba szívódó víz megfagy és a burkolat csemperagasztóval együtt leválhat. Ez az egyszerű fizikai hatás, más nem DELAP burkolatra is vonatkozik.
 4. +25 °C felett ne ragasszanak, mert a burkolat élettartama kérdéses és a ragasztás minősége nem megbízható,
 5. +5 °C alatt ne ragasszanak, mert az anyagokban kémiai kötés nem jön létre biztonságosan, a DELAP lapok is nagyon merevek, könnyen tőrnek és éjszakára lefagyhat a felhordott felület.
 6. A csemperagasztó legyen hígfolyósabb mint a hagyományos csempe ragasztásakor.
 7. Ne felejtsék el, hogy a csemperagasztó maga a fugaanyag is.
 8. Amennyiben mégis színes fúgát szeretnének, akkor fugaképzésnél a fehér csemperagasztóba azonos keverési aránnyal keverjenek színes fugázó anyagot és a keverékkel ragasszanak (De lehetőleg kérjük kerüljék ezt!)
 9. A Delap lapot sarokélre való hajlítása előtt hőkezeléssel lágyítsuk meg (pl. hajszárítóval).
 10. Ragasztáshoz használjon 3-4mm-es fogazott glettvasat és kb. 3mm vastagságban vigye fel a csemperagasztót a falfelületre.
 11. Ragasztáskor a felhasználásra kerülő csemperagasztónak a Delap lap teljes hátfelületével érintkeznie kell! Amennyiben az építőiparban általánosan előforduló mész- és cementvakolatokról, beton- és azbesztcement alapfelületről, cementkötésű faforgácslapokról van szó, úgy a ragasztáshoz javasolt a kültéren fagyálló, beltéren normál csemperagasztó.
 12. A ragasztást felülről is, alulról is kezdhetjük.
 13. Delap Terméskő esetében a Delap lapokat véletlenszerüen illesszük. Delap dísztégla, bontott tégla és szalag esetén a lapok felrakásakor figyelni kell a párhuzamosságra, a függőleges és vízszintes irányokra. A lapok mérettűrése +/- 1 mm. Felrakáskor ne fugakeresztet használjanak, hanem 8mm-es kb. 80-100 cm hosszú fugalécet.
 14. A lapot felhelyezéskor legalább annyira nyomjuk be a felhordott ragasztóba, hogy az kitüremkedjen az éleknél. Ügyeljünk arra, hogy a lap teljes felülete érintkezzen a csemperagasztóval.
 15. A fugázást akkor kel elkezdeni, amikor a lapok között a ragasztó még hígfolyós (kb. 0,5-1 m2 felrakása után). A fugázáshoz tömör szálsűrűségű ecsetet használhatunk. A jobb esztétikai hatás érdekében a fugaanyag legyen töltve a védőfóliáig. A fuga kihúzása után enyhén vizes ecsettel még egyszer húzzuk át a fugát. Ne felejtsék el, hogy 50 db 73x243 mm méretű lapot adunk 1 m2 8 mm-es fugaméretet alapul véve. Ennél kisebb fugát nem javasolunk esztétikai megfontolásból.
 16. A ragasztóanyag megszáradása után (kb. 24 óra) távolítsuk el a védőfóliát.
 17. A frissen ragasztott felületet védjék a csapó esőtől.
 18. Lehetőség szerint egy éven belül használják fel, tárolása száraz hűvös helyen történjen. A lapok 10 °C alatt merevek, könnyen törnek.

Bezár!

Amennyiben rendelni szeretne, ITT is megteheti!

Vissza a kezdő oldalra!